Kako je Marla, unatoč problemima sa šapicom, pronašla svoj dom

Zaboravite na koronu uz priču o Marli, psu koji je napokon pronašao svoj dom

Barbara Sudić sa svojom obitelji udomila je psa Marlu, koja spada u kategoriju teže udomljivih pasa. Kako se odlučila za taj potez i po čemu je Marla jedan neobičan pas otkrila nam je ova 18-godišnjakinja djevojka.

“Duže sam vrijeme gledala razne udruge, ali kako živim s roditeljima, bratom i psom Rockyem, odluka o udomljenju psa bila je zajednička.

Budući da prije situacije s koronavirusom nisam imala toliko vremena baviti se s psom koji je udomljen, ovo je bila savršena prilika za dugo iščekivani trenutak”, započela je Barbara.Važno je reći kako je Marla udomljenja još u prvoj polovici ove godine, netom nakon što je krenuo Covid-19.

Rođena s fokomelijom

Psić kojega su udomili iz Azila Dumovec zove se Marla i trenutno je stara šest mjeseci.

“Ona je spadala u kategoriju teže udomljivih pasa zbog problema s prednjom šapicom. Rođena je s fokomelijom, urođenom degeneracijom koju je gotovo nemoguće ispraviti. S takvim problemom, najčesće se amputira šapa psa te on živi normalno s tri noge.

No doktori na Veterinarskom fakultetu odlučili su pomoći Marli operacijama. Aktivno sam pratila situaciju te se redovno čula s azilom Dumovec kako bih znala sve informacije o Marli i operacijama.

Nakon razgovora s ostalim ukućanima, odučili smo ju udomiti kako bi joj omogućili što bolji život s problemom kao što je njezin.

Privikavanje na novi život

Marla nikada neće moći normalno hodati i koristiti nogu kao takvu, već će nositi pomagala poput ortoze koju trenutno pokušavamo nabaviti”, ispričala nam je Sudić.

U Hrvatskoj je teže nabaviti takvu opremu, ali uz pomoć kirurga koji je operirao Marlinu nogu, ona će vrlo brzo, nada se vlasnica, dobiti pomagalo koje će joj olakšati kretanje.

“Sretna je i vesela te se privikava na naš način života. Ima bezbroj igračaka, krevetića, poslastica… A nadamo se da će uskoro imati priliku trčati bez zamotane noge u brojne zavoje, kao normalno šestomjesečno štene”, otkrila nam je Barbara.

I dok je Marla pronašla svoju obitelj te oplemenila njihove živote, brojne napuštene životinje još traže svoj dom. Možda je baš neka od njih vaš budući najbolji prijatelj.

Zato, prije nego što poželite kupiti životinju, razmislite o udomljavanju. Zahvalnost i ljubav koju će vam pružiti udomljena životinja je neusporediva, o čemu svjedoče priče brojnih udomitelja.